Beundringsverdige kvinner - MammaHver mandag legger jeg ut et innlegg om kvinner som inspirerer meg.
Denne uken er det min kjære mamma som får spalteplassen.


Det er ikke alle som er så heldige at de også kan kalle mammaen sin for venninne. Det er jeg. Mamma er en av mine nærmeste venner. Hun har et fantastisk stort hjerte og et herlig smittende humør. Med mange jern i ilden sitter hun sjelden rolig. Ikke bare har hun og pappa gjort en strålende jobb med å oppdra tre døtre, men hun finner også tid til en fulltidsstilling i SAS og ikke minst til frivillig arbeid i kommunen. Hun sitter i menighetsrådet og er leder på Søndagsskolen.

Bolivia

Da jeg gikk i niende klasse på ungdomsskolen satte hun himmel og jord i bevegelse for at klassen min skulle få en uforglemmelig tiendeklassetur til Bolivia. Hun ordnet flybilletter og hjalp til med arrangering av loppemarked. Samlet inn medisinsk utstyr og hjalp meg med henting av sponsorgaver. Da hun kjørte meg til flyplassen på avreisedagen gledet hun seg veldig på mine vegne og roet reisenervene mine (I ettertid har hun innrømmet at hun aldri har sovet så dårlig som hun gjorde de tre ukene vi var på tur).
Hun gir alltid 150% i alt hun gjør og er verdens flinkeste til å motivere og oppmuntre meg. Hun oppfordrer meg alltid til å "take the high road" uansett hvor tøft det måtte være og jeg har ikke tall på hvor mange ganger hun har sagt; "Pick your battles, sweety. Pick your battles".

Nye kulturer
Det er nok mye takket være mamma og pappa sin reiselyst at jeg har blitt så glad i å reise og sammen har vi hatt utrolig mange fantastiske turer. Hun har en åpenhet mot andre kulturer som er helt unik og har alltid oppmuntret meg til å smake på nye matretter og opplevelser. Det var heller ikke nei i hennes munn da jeg ytret et ønske om å være med på et utvekslingsprosjekt med en skole i Russland noe som innebar at vi også da fikk besøk tilbake. Etter endt besøk fra Russland gikk det en liten uke før jeg fikk høre at de manglet vertsfamilier til noen ghanesiske elever som skulle besøke Norge uken etter. Hun blunket ikke engang da jeg spurte om ikke vi kunne være vertsfamilier hun gikk bare igang med å ordne i stand gjesterommet og planlegge morsomme ting vi kunne ta med gjesten vår på. Hun har en fantastisk evne til å få alle som kommer på besøk til å føle seg velkommen.

Kreativ og nytenkende
Lister. Lister. Og flere lister. Det er noe min kjære mor er god på. Vi har nok brukt mange hundre timer på planlegging av alt fra ferieturer til bryllup og konfirmasjoner. Kreativiteten sitter løst og det er ikke sjelden hun kommer opp med løsninger som ingen andre har tenkt på. Hun har hjulpet til med filmprosjekter og lest gjennom novellene mine. Uten oppmuntring fra henne og pappa hadde jeg nok aldri gått inn i journalistikken. Hun har brainstormet med meg om kostymer til karneval og kom opp med den geniale ideen som gjorde at jeg og en venninne vant premie for beste kostyme på hele skolen i 7. klasse på barneskolen. Vi gikk som rosiner (men folk trodde at vi var hundebæsjposer) i tidenes billigste kostyme. Vi hadde på oss sorte søppelsekker fylt med avispapir med svarte tights og svartmalte ansikt  - alt selvfølgelig takket være min kreative mor.

Stilig mamma

Da mamma vokste opp sydde hun mange av sine egne klær og de har hun beholdt den dag i dag. Jeg har ikke tall på antall timer jeg og søstrene mine har brukt på å kle oss ut i snekkerbuksene og "prom"-kjolene hennes fra syttitallet. 80-tallets spisse, fargerike sko og kjoler med puffermer er også å finne på mammas lager sammen med utallige smykker og vesker. Klærne hennes har som regel alltid en historie som hun gladelig deler. Den dag i dag synes jeg fortsatt at hun har en veldig fin stil og hun er den første jeg spør hvis jeg er i tvil om et antrekk. Det var ikke uten grunn at hun var den som hjalp meg med å finne brudekjolen min.

Mamma er virkelig en stor inspirasjon og er en av de kvinnene i verden som jeg ser mest opp til!
Hun er nydelig både innvendig og utvendig!


Mamma poserer i hagen i California


Mamma og meg i stuen til bestemor og bestefar i Missouri da jeg bare var et par måneder gammel.
(Sjekk lykketroll-håret!)På Track and Field event for skolen min i Connecticut.
Jeg var så nervøs før løpet, men mamma loset meg gjennom dette også
.


Carving of the pumpkin - Halloween


På shoppingtur


Vi har også vært kollegaer i SAS og hatt matchende uniformer.Ut på tur - her foran The Capitol i Washington D.C


Thanksgiving dinner er en koselig familietradisjon.
November 2009 avholdt Carl-Magnus og jeg vår første Thanksgivingmiddag - med veldig god hjelp fra mamma.Mamma i den lekre Chiffon-kjolen hun brukte i bryllupet vårt.
I Love you Mommy-dearest :D

Vil du ha flere lesere på din blogg? Registrer deg HER

8 kommentarer

Kjempe fin blogg:)

Vil du finne ut hvordan du kan få flere millioner besøkere helt gratis?

Masse tips til forskjellige sider å annbefale!!!

Skjekk bloggen min, så finner du mange tips hvordan og osv!

Garanterer deg besøkere!

AnneMarthe

19.apr.2010 kl.11:37

konkurranse på www.AnneMarthees.blogg.no :D

Du kan vinne gavekort på 250 kr :D

Få som har meldt seg på, så store sjangser til og stikker av med seieren :D

**LOVE**

Du lignet på moren din : )
Så fine bilder , og søtt skrevet!

Sorry for reklamering men:

Vil du ha flere lesere, så gå inn på min blogg. Der står det mer fakta. Håper du prøver det. For det funker!

siljewb

19.apr.2010 kl.11:53

så utrolig koslig :)

Iselin Brandtzæg

19.apr.2010 kl.12:22

så søtt n_n !!

Linda

19.apr.2010 kl.16:54

AnneMarthe: Takk for det:)

Berit

19.apr.2010 kl.23:16

Når, så fint skrevet:)

Kristin

20.apr.2010 kl.07:48

Thank you so much honey.....I don't think anyone has ever said so many nice things about me at once! If you close your eyes, I'm sure you can see me sitting in my chair at home "sniffling" :-)I love you! Not only was this wonderful to read, it was wonderfully written! You three girls are my inspiration!

Skriv en ny kommentar

Linda

Linda

25, Fet

Hei og velkommen til meg. Med denne bloggen håper jeg å få stilnet min uhelbredelige skrivekløe (utdannet journalist) med å skrive om det som opptar meg...og det er ikke så rent lite. Jeg er gift med en fantastisk mann som fyller livet mitt med hverdagsluksus. Kontakt: linda.gjerde@hotmail.com

bloglovin
Linda's bookshelf: read-2013More of Linda's books »
Book recommendations, book reviews, quotes, book clubs, book trivia, book lists
Linda's bookshelf: read-2012

DivergentThe Winter GhostsMockingjayCatching FireSteve JobsLa Peregrina

More of Linda's books »
Book recommendations, book reviews, quotes, book clubs, book trivia, book lists

Kategorier

Arkiv

hits Blogglisten