Bakehelgen fortsetter...



Nå har det allerede rukket å bli søndagkveld og det nærmer seg nok en jobbuke.
Det skal faktisk bli veldig greit.
Jeg føler meg endelig i form igjen etter et par uker med skikkelig høstforkjølelse.
Som avslutning på bakehelgen tenkte jeg at jeg skulle slå meg løs med brødbaking.
Til min kjære mann`s store glede (og skrekk?).
Hva er vel bedre enn ferskt brød mandag morgen?
 Det skal nevnes at jeg ALDRI i hele mitt liv har bakt et brød.
Regler er til for å brytes, så i dag har jeg slått meg løs med TO brød og ett brett med "Linda`s Høst Rundstykker".
 Rundstykkene er fulle av herlige godsaker som ristede hasselnøtter, aprikos og tranebær.
Det skal bli deilig å ha med litt ferske bakevarer på de lange dagene jeg har i vente både mandag og tirsdag,
 med både skole og jobb.






Grunnoppskrift på brød:
(Dette er oppskriften jeg har brukt både til brød og rundstykker)
Du trenger:
50 g fersk gjær (eller 1 pose tørrgjær)
30 g sukker
6 dl lunkent vann
500 g hvetemel
500 g semolinamel (eller vanlig hvetemel, hvis du ikke får tak i semolinamel)
30 g salt

Fremgangsmåte:

Løs opp gjæren og sukkeret i halvparten av det lunkne vannet.
Ha mel og salt i en stor bolle og lag en grop med knyttet neve i midten av bollen.
Hell væsken med oppløste gjæren i gropen i melet, og lag sirkelbevegelser rundt gropen fra sentrum og ut med den ene hånden, slik at stadig mer mel faller ned i hullet og væsken blir sugd opp.
Hell den andre halvparten av vannet i bollen og arbeid gradvis inn alt melet til en fuktig deig.
Kna.
La deigen heve til den er dobbelt så stor (jeg lot den heve i 1 time).
Form deigen slik du vil ha den og sett den til heving igjen.
Den skal igjen bli dobbelt så stor.
Stek.
(Jeg stekte to brød på 225 grader i 20-25 min)
La brødet hvile minst en time på en rist.





For rundstykker:

Kna inn det du ønsker av frukt/nøtter.
Jeg brukte ca. en håndfull hasselnøtter som jeg hadde ristet i ovnen med litt salt og olovenolje.
5-7 tørkede aprikoser som jeg skjærte i små biter.
En håndfull tørkede tranebær.
Del deigen i 12-15 like store emner og rull til boller.
Stekes ved 225 grader i 10-15 min (steketiden avhenger av størrelsen).
La rundstykkene hvile på en rist i minst 10 minutter før du spiser.


Ha en fortsatt herlig søndag!

2 kommentarer

Treningogkosthold

05.sep.2010 kl.19:37

dette så godt ut :D

amalie ellen v heldal

05.sep.2010 kl.20:06

nam!

Skriv en ny kommentar

Linda

Linda

25, Fet

Hei og velkommen til meg. Med denne bloggen håper jeg å få stilnet min uhelbredelige skrivekløe (utdannet journalist) med å skrive om det som opptar meg...og det er ikke så rent lite. Jeg er gift med en fantastisk mann som fyller livet mitt med hverdagsluksus. Kontakt: linda.gjerde@hotmail.com

bloglovin
Linda's bookshelf: read-2013



More of Linda's books »
Book recommendations, book reviews, quotes, book clubs, book trivia, book lists
Linda's bookshelf: read-2012

DivergentThe Winter GhostsMockingjayCatching FireSteve JobsLa Peregrina

More of Linda's books »
Book recommendations, book reviews, quotes, book clubs, book trivia, book lists

Kategorier

Arkiv

hits Blogglisten