Gresk Souvlaki i Pita med Cæsarsalat

Da vi var i Middelhavet på bryllupsreise i 2009 spiste vi så mye nydelig mat.
På Rhodos kjøpte vi med oss både krydder og kokebok slik at vi kunne lage noen av rettene hjemme.
I dag er det gresk souvlaki i pita brød med cæsarsalat som står på menyen. I Hellas er det vanlig å bruke mye lammekjøtt, men det har i de senere årene blitt vanlig å bruke både svin, kylling, biff og fisk i noen områder.
Jeg bruker renskåret svinekjøtt i kveld.




Du trenger  (for 2-3 personer):
300 gram strimlet svinekjøtt
Olivenolje
Souvlaki-krydder (etter smak)
Grønnsaker etter ønske (jeg har valgt agurk, paprika, tomater, mais og løk)
1 Isbergsalat
6 pitabrød
Rømme
Tzatziki-krydder
Fetaost
Krutonger
1 pakke gresk dressingmiks
Fersk parmesan

Fremgangsmåte:

Souvlaki:
Bland souvlakikrydder og litt olivenolje i en bolle.
Tilsett strimlet svinekjøtt og la det godgjøre seg en liten stund.
Mens kjøttet marineres skjærer man opp grønnsakene.
Finhakk litt agurk og legg til side (dette skal blandes i Tzatzikien).
Bland Tzatziki-krydder med rømme og finhakket agurk (etter smak).
Stek det marinerte kjøttet.
Stek pitabrødene i ovnen på 220 grader i ca 4 minutter til skorpen er gylden (eller hvis du er skikkelig gæren - lag de selv. Jeg har store ambisjoner om å lage pitabrød fra scratch en dag).
Fyll pitabrødet etter ønske.

Cæsarsalat:
Skjær opp salatbladene
Tilsett fetaost og krutonger etter ønske etter ønske.
Bland halve pakken med gresk dressingmiks med 2 spiseskjeer rømme.
Bland dressingen med salaten.
Strø revet parmesan over.

Da venter sofaen, souvlakien og et glass Chianti på meg.
Nok tsunaminyheter. Nå blir det film.
Ønsker alle en fortsatt fin fredagskveld!

 

9 kommentarer

¢½ SABRINA GIBSON

11.mar.2011 kl.22:20

nam <3

Gerhard

11.mar.2011 kl.22:48

NAM!!! Jeg elsker Hellas, Kypros .. og GRESK!!!

Jeg kan litt gresk også, men samtidig som jeg har en blogg .. den handler om Hellas, gresk og min egen hverdag og familie.

superskjold

11.mar.2011 kl.22:48

det så godt ut <3 <3

ville blitt så glad om du så på min blogg og kanksje kommenterte?
Nam. Det så nydelig ut :) masse godt innen det greske kjøkken ja :)

Linda

12.mar.2011 kl.09:13

Gerhard: Så herlig! Jeg SKAL lære meg gresk selv! Kanskje neste år? :) Titter selvfølgelig innom deg! :)

Linda

12.mar.2011 kl.09:13

superskjold: Tar en tur innom:)

Linda

12.mar.2011 kl.09:14

Charlotte: Ja, det er det virkelig! :)

Anders

21.sep.2011 kl.14:04

Ville det ikke vært en tanke å fortelle oss hva "tzatzikikrydder" og "souvlakikrydder" er laget av? Så slipper vi reise til hellas hver gang vi går tom for krydderet, men kan lage det selv isteden?

Linda

22.sep.2011 kl.19:59

Anders: En tur til Hellas er vel aldri å forakte? Ellers er begge kryddertypene å finne i diverse innvandrerforretninger hvis du er lat som meg....

Lage selv? Meet my friend; Google.

Skriv en ny kommentar

Linda

Linda

25, Fet

Hei og velkommen til meg. Med denne bloggen håper jeg å få stilnet min uhelbredelige skrivekløe (utdannet journalist) med å skrive om det som opptar meg...og det er ikke så rent lite. Jeg er gift med en fantastisk mann som fyller livet mitt med hverdagsluksus. Kontakt: linda.gjerde@hotmail.com

bloglovin
Linda's bookshelf: read-2013



More of Linda's books »
Book recommendations, book reviews, quotes, book clubs, book trivia, book lists
Linda's bookshelf: read-2012

DivergentThe Winter GhostsMockingjayCatching FireSteve JobsLa Peregrina

More of Linda's books »
Book recommendations, book reviews, quotes, book clubs, book trivia, book lists

Kategorier

Arkiv

hits Blogglisten