Linda Leser - Water for Elephants av Sara Gruen

"I am ninety. Or ninety-three. One or the other." Slik begynner historien om en gammel manns hverdag på pleiehjem mens han drømmer seg tilbake om sin tid som sirkusvetrinær. Jacob går inn i sin siste uke som vetrinærstudent og skal til å avlegge sin avsluttende eksamen ved et Ivy League universitet, men tragedien inntreffer. Hans foreldre blir drept i en bilulykke og Jacob står på bar bakke. Foreldrene har pantsatt huset for at han skal kunne fullføre skolegangen. Vi befinner oss i USA - midt i depresjonen. Løsningen hans blir å hoppe på et tog, men toget han hopper på er ikke et hvilken som helst tog, det er et sirkustog.   Vi blir kjent med de utroligste figurer, men på en naturlig måte. Når Jacob først ser Marlena er eventyret i gang. Marlena er showets stjerne, men også kona til sjefen. Jeg vil ikke røpe for mye av handlingen for dette er en bok man bare MÅ lese! Men, jeg kan si at man blir tatt med på en følelsesmessig bergogdalbane.

Det er en surrealistisk følelse å bli kjent med en 90 (eller 93) år gammel mann, men samtidig få oppleve hans ungdom. Man sitter igjen med en følelse av at hvert øyeblikk er verdifullt.
Water for elephants er ikke bare en historie om kjærligheten mellom mann og kvinne, men også om kjærligheten til dyr og, ikke minst, om kjærligheten til livet.

Boken ble utgitt i 2006 og tilbrakte 12 uker på New York Times Best Seller List.
Nå er filmatiseringen av boken premiereklar og kommer på norske kinoer 15. april med Robert Pattinson (Twilight sagaen) og Reese Witherspoon (Walk the line) i hovedrollene.
Jeg vet hvertfall hva jeg skal se i påsken.

7 kommentarer

annalykkeligtherese

12.apr.2011 kl.08:20

Jeg gleder meg iverfall til å se filmen :) :)

Kristin

12.apr.2011 kl.08:27

Hei! Fin blogg, er fast leser! :D setter pris på en kommentar tilbake! ;)

www.anettesbokboble.blogg.no

12.apr.2011 kl.08:38

Denne boken har jeg kikket på flere ganger, nå tror jeg rett og slett bare jeg må kjøpe den!! :)

Carina Hagen

12.apr.2011 kl.10:24

Så den på Narvesen her en dag... Hmmm. Nå fikk jeg veldig lyst til å lese den og jeg skal definitivt se filmen. Folk kan si hva de vil om Twilightklisjé og shabby Robert Pattinson men en shitgod skuespiller er han!

Linda

13.apr.2011 kl.09:18

annalykkeligtherese: Jeg også :)

Linda

13.apr.2011 kl.09:19

www.anettesbokboble.blogg.no: Anbefales virkelig! Tok en titt innom din blogg også og fikk mye inspirasjon til nye bøker:)

Linda

13.apr.2011 kl.09:20

Carina Hagen: Boken anbefales hvertfall på det varmeste. Jeg tror Robert Pattinson kommer til å gjøre en god figur i denne filmen også! :)

Skriv en ny kommentar

Linda

Linda

25, Fet

Hei og velkommen til meg. Med denne bloggen håper jeg å få stilnet min uhelbredelige skrivekløe (utdannet journalist) med å skrive om det som opptar meg...og det er ikke så rent lite. Jeg er gift med en fantastisk mann som fyller livet mitt med hverdagsluksus. Kontakt: linda.gjerde@hotmail.com

bloglovin
Linda's bookshelf: read-2013More of Linda's books »
Book recommendations, book reviews, quotes, book clubs, book trivia, book lists
Linda's bookshelf: read-2012

DivergentThe Winter GhostsMockingjayCatching FireSteve JobsLa Peregrina

More of Linda's books »
Book recommendations, book reviews, quotes, book clubs, book trivia, book lists

Kategorier

Arkiv

hits Blogglisten