The Hunger GamesVanligvis skriver jeg om en og en bok, men  det er ikke så lett når jeg slukte alle tre bøkene i et jafs. Derfor skriver jeg også om hele serien i et jafs og håper på forståelse ;-) 
The Hunger Games trilogien (Dødslekene, som den heter på norsk)
er skrevet av amerikanske Suzanne Collins.


Bøkene er satt til fremtiden i et USA som er totalt ugjenkjennelig. Nå går landet under navnet, Panem, og er delt opp i 12 distrikter med hovedsetet i "The Capitol". Hvert år sender "The Capitol" to barn mellom 12 og 18 år (en gutt og en jente) fra hvert distrikt til en konkurranse (The Hunger Games). Her skal de kjempe til døden på en utendørsarena som straff for et tidligere opprør hvor distrikt 13 angivelig ble totalødelagt. Dette blir direktesendt som et realityprogram. Deltakerne møter utfordringer som sult, ensomhet og ikke minst, hverandre. Jenta vi heier på er 16-år gamle Katniss Everdeen som kommer fra Distrikt 12 (et av de fattigste distriktene). Vi følger henne gjennom den spennende prosessen fra hun tar sin søsters plass i dødslekene til hun aner et snev av håp om at hun faktisk kan overleve denne ufattelige reisen.

Serien er smekkfull av alt jeg liker ved gode bøker i YA-sjangeren, nemlig et nytenkende plot, spenning og en god dose med både kjærlighet og vennskap. Serien tar opp viktige temaer som fattigdom, krig og undertrykkelse på en veldig interessant måte ved å flette inn en "det kunne vært meg"-mentalitet. Jeg ble som sagt så oppslukt i den første boken at jeg leste alle tre på rappen i løpet av noen få dager. For min del går det ganske lang tid mellom den type bøker så det sier vel sitt.Trilogien, The Hunger Games, Catching Fire og Mockingjay kom ut i henholdsvis 2008,2009 og 2010.
Den første boken er filmatisert og har premiere på norske kinoer 23. mars.
Gjett om denne fruen gleder seg.

Én kommentar

Johanne

07.mar.2012 kl.15:31

Jeg elsker bøkene jeg og. Det er ekkelt hvor mye de fikk en til å tenke etterpå, om hva man ville gjort om man var i samme situasjon som Katniss.

Skriv en ny kommentar

Linda

Linda

25, Fet

Hei og velkommen til meg. Med denne bloggen håper jeg å få stilnet min uhelbredelige skrivekløe (utdannet journalist) med å skrive om det som opptar meg...og det er ikke så rent lite. Jeg er gift med en fantastisk mann som fyller livet mitt med hverdagsluksus. Kontakt: linda.gjerde@hotmail.com

bloglovin
Linda's bookshelf: read-2013More of Linda's books »
Book recommendations, book reviews, quotes, book clubs, book trivia, book lists
Linda's bookshelf: read-2012

DivergentThe Winter GhostsMockingjayCatching FireSteve JobsLa Peregrina

More of Linda's books »
Book recommendations, book reviews, quotes, book clubs, book trivia, book lists

Kategorier

Arkiv

hits Blogglisten